Välkommen till Filtmakeriet

Filtmakeriet är ett litet företag med stort intresse för svensk fårull. Vi driver ett ullspinneri i Kilafors och bereder svensk fårull till garn och nålfilt. Vi arbetar nära råmaterialet genom hela beredningsprocessen, från val av råmaterial till färdig produkt. Våra produkter håller hög klass och tål att jämföras.

Gå till

Ull är vackert, varmt och naturligt

Ull är ett levande och samarbetsvilligt material som gärna låter sig formas till skulpturer och praktiskt användbara föremål. I Sverige finns många olika fårraser vilkas ull har speciell karaktär. All ull har ett värde förutsatt att man sorterar fibrerna noga och väljer ut rätt ull till rätt sak. Ull är ett stort ämne som ständigt växer!

Gå till

Är du fårägare?

Filtmakeriet samarbetar med fårägare som prioriterar god djurhållning och kan sälja ull av bra kvalité. Vi köper främst ull från renrasiga får och från korsningsdjur vilkas ull har en intressant karaktär. Vi utför löneuppdrag dvs. att vi på uppdrag av dig kan spinna din ull till garn eller karda den till nålfilt och sen skicka den tillbaka till dig.

Gå till

Filtmakeriets webbshop

Här kan du göra en beställning av Nålfilt, Ullgarn och Quiltvadd. Filtmakeriets produkter består enbart av svensk fårull och är speciellt framtagna för dig som vill tova, sticka, väva och quilta. Hoppas vi kan erbjuda den ull som uppfyller just dina önskemål!
Välkommen med din beställning.

Gå till

Utbildning/kurser

Filtmakeriet arrangerar både grundkurser och påbyggnadskurser i ullkännedom och tovning. Kurserna är en skön blandning av praktiskt och teoretiskt arbete som pågår i två dagar i ullspinneriet i Kilafors. Målet med våra kurser är att göra ny kunskap till erfarenhet och tänja på gränserna för vad man kan och inte kan göra med ull och tekniken tovning.

Gå till

Besök oss

Ullspinneriet ligger mitt i odlingslandskapet i Kilafors. Här kan du komma nära hela vårt sortiment av ullgarn och nålfilt. Att uppleva miljön i spinneriet och känna dofterna av maskinerna och ullen ger mersmak och väcker ett stort habegär. I butiken råder en skön blandning av vacker fårull och järnsmide av Per Alnaeus. Välkommen till Filtmakeriet!

Gå till

FILTMAKERIET | HALLEN 2813 | 82391 KILAFORS | 0278-650645 | INFO@FILTMAKERIET.SE | WWW.FILTMAKERIET.SE

MADE BY ohappa & CASD | FOTO © Sara Mac Key & Filtmakeriet

Följ Filtmakeriet på Facebook

Filtmakeriet driver ett ullspinneri i Kilafors, Hälsingland. Vi har egen beredning och försäljning av svensk fårull. Vi köper ull av leicesterfår, finullsfår, gotlandsfår, ryafår, allmogefår, texelfår m fl. och producerar ullgarn, nålfilt för tovning, quiltvadd och ullstoppning. Vi kan lönspinna ull till garn eller bereda den till nålfilt, på uppdrag av dig. Vi sorterar, tvättar och kardar ullen före vi spinner (eller nålfiltar), tvinnar och hasplar det färdiga garnet. Vi arrangerar kurser i tovning och ullkännedom och andra textila tekniker med fokus på ull. All vår försäljning sker via webbshop och butiken i ullspinneriet. Våra produkter håller hög klass, speciellt framtagna för dig som vill tova, sticka, väva, quilta, nålfilta eller arbeta med svensk ull på annat sätt. I vår butik råder en skön blandning av svensk fårull i olika former och konstsmide av smed Per Alnaeus. Besök oss gärna i ullspinneriet, vi finns i Kilafors, Hälsingland.