3 av 3  

Komplett kit: Ullmatta i Glesrips

Här kan du beställa kompletta kit med garn och vävnota till att väva Filtmakeriets Glesripsmatta av 100 % svensk fårull. Mattan är 60x170 cm och vävs med tre färger. Fållen vävs med 2-tr Varpullgarn, mattan vävs med dubbelt inslag av 8-tr Mattullgarn och 2-tr Varpgarn som mellaninslag. Garnet består av 100 % svensk fårull och är tillverkat i ullspinneriet i Kilafors, Hälsingland.
Ull är ett rent naturmaterial med förmåga att stöta ifrån sig smuts vilket gör att de passar utmärkt till mattor för vardagligt bruk. Ull behöver inte maskintvättas (så som bomull och syntetfibrer), men mår bra av att skakas, vädras och handtvättas om så önskas.
Garnet och formgivningen gör mattan smidig och rolig att väva - ullen gör mattan skön att leva med!

TEKNIK: Tuskaft
MATERIAL: Ullgarn av 100 % svensk fårull
STORLEK: 60x170 cm
VARP: 2-tr Varpullgarn
INSLAG: 2-tr Varpullgarn och 8-tr Mattullgarn
SKED: 50/10

KIT 1. Varpgarn, inslagsgarn och vävnota till en matta
Pris: 1330 kr
KIT 2. Varpfläta, inslagsgarn och vävnota till en matta
Pris: 1559 kr
KIT 3. Varpgarn, inslagsgarn och vävnota till två mattor
Pris: 2470 kr
KIT 4. Varpfläta, inslagsgarn och vävnota till två mattor
Pris: 2840 kr

Pris: 1330:-
Typ

Antal

  

FILTMAKERIET | HALLEN 2813 | 82391 KILAFORS | 0278-650645 | INFO@FILTMAKERIET.SE | WWW.FILTMAKERIET.SE

MADE BY ohappa & CASD | FOTO © Sara Mac Key & Filtmakeriet

Följ Filtmakeriet på Facebook

Filtmakeriet driver ett ullspinneri i Kilafors, Hälsingland. Vi har egen beredning och försäljning av svensk fårull. Vi köper ull av leicesterfår, finullsfår, gotlandsfår, ryafår, allmogefår, texelfår m fl. och producerar ullgarn, nålfilt för tovning, quiltvadd och ullstoppning. Vi kan lönspinna ull till garn eller bereda den till nålfilt, på uppdrag av dig. Vi sorterar, tvättar och kardar ullen före vi spinner (eller nålfiltar), tvinnar och hasplar det färdiga garnet. Vi arrangerar kurser i tovning och ullkännedom och andra textila tekniker med fokus på ull. All vår försäljning sker via webbshop och butiken i ullspinneriet. Våra produkter håller hög klass, speciellt framtagna för dig som vill tova, sticka, väva, quilta, nålfilta eller arbeta med svensk ull på annat sätt. I vår butik råder en skön blandning av svensk fårull i olika former och konstsmide av smed Per Alnaeus. Besök oss gärna i ullspinneriet, vi finns i Kilafors, Hälsingland.

Moncler dam rea trendiga märken från Frankrike, är världens ledande utomhussporter varumärke, Moncler Jacka Dam rea falska online shopping inte bara i många delar av världen har alla typer av imitationer. Så hur att skilja mellan sant och falskt är också Canada Goose dunjacka rea sverige länder Fläktar frågor av gemensamt intresse.jag tycker inte att bära avslöjande UGG Stövlar rea vik, ser inte så elegant att bära, förmodligen bara asiatisk kvinna som så. Om vikta storlek UGG Herr Rea Sverige vanor,UGG Outlet Deutschland åtaganden "upplevelse utöver vanligt", bäst placerad på hemmet tillbaka till sin ursprungliga form UGG rea stockholm,Nike Air max 90 herr Sverige är helt klassiska klassiker, Nike Air Max 90 rea serie finns klassiska. Nike Air Max rea Sverige är en landmark av uppfinningen, som om vi hade sneakers att bära basketskor.Nike Air max rea 2016 online medfört förändringar inte bara sin design, är dess teknik.Adidas Yeezy rea Sverige kommer att erbjuda upp till sex år och matchande skor, den första färgen är grå och orange blandat "Stealth Grey" färgschema.Oakley Solglasögon sverige är så funktionella, eleganta kreativa och perfekt fusion av vetenskap och teknik tillsammans. Multifunktionell och vill ha sin egen unik produkt? Oakley Glasögon dam rea kommer att kunna uppfylla alla krav Christian Louboutin Online Italia